Gallafotografering – fotograf til jeres gallafest

Galla fotografering

Gallafotografering

Jeg bliver ofte tilkaldt til gallafotografering ved galla-fester for afgangselever på ungdomsuddannelser, så jeg har sat mig for at skrive et par ord om hvorfor jeg synes, det er vigtigt at have en ordentlig fotograf med til den lejlighed. Jeg håber, I vil læse med.

Om få måneder står I med jeres eksamensbevis i hånden, men inden I når dertil skal I naturligvis holde en kæmpe gallafest. Festen er forårets højdepunkt og den sidste fælles, store oplevelse inden læseferien og eksamen starter.

Fotografering af gallafest

Derfor er det heller ingen almindelig fest – det er uden tvivl den fest, hvor I har brugt allerlængst tid på at forberede jer. I har brugt tid på at finde den helt rigtige gallapartner, det helt rigtige tøj og for manges vedkommende også den helt rigtige frisure. Alt skal være perfekt, og derfor bør I også overveje at få en professionel fotograf til at tage billederne af jer på denne fantastiske aften. Ligesom et bryllup kan en gallafest ikke tages om – der er kun én chance for at få fastholdt jeres kjoler, jeres habitter og først og fremmest jeres strålende ansigter.

Jeg har fotograferet gallafester i mange år, og har derfor stor erfaring med gallafoto.

Grundlæggende er der 3 ting jeg mener der skal væres styr på for at I får dækket jeres store aften:

 • Reportagebilleder af jeres gallafest. Her dokumenterer jeg (og gerne en assistent) jeres ankomst til feststedet. Jeg fanger de små øjeblikke, men også de store. Jeg fanger en tåre fra en mor eller far, der aldrig har set deres barn så voksent og så smukt og jeg fanger grinene og de forventningsfulde smil hos dig og dine kammerater.

  Reportagedelen dækker naturligvis også over at jeg fotograferer jeres nøje indstudere dans ”les lanciers” hvis der er tradition for at danse den på jeres skole.

  Galla

 • For at være sikker på at vi har billeder af jer alle sammen laver vi selvfølgeligt også parbilleder. Her kan I rigtigt shine med jeres gallapartner og jeres tøj og hår bliver fantastisk præsenteret ved hjælp af mit medbragte lysanlæg. Dette er jeres helt eget fotoshoot, og I bestemmer selv i høj grad hvordan jeres billeder skal se ud. Jeg hjælper selvfølgeligt gerne med poseringer, hvis I er løbet tør for ideer.
 • For at I selv kan tage billeder stiller jeg også en Photo Booth op til jer. I kan selv tage så mange billeder I vil, og hele aftenen bliver billederne uploadet til jeres helt egen webside, så I kan følge med i realtime og dele billederne hvis I ønsker.

Levering af jeres Gallabilleder

Så snart jeg er færdig med at tage jeres billeder, går jeg i gang med efterbehandlingen. Billederne skal selvfølgeligt have det helt rigtige look, og det tager nogle timer. Hvis I er mange afgangselever kan jeg nemt ende med et par tusinde billeder, som jeg vil bearbejde og uploade så I har dem senest efter 3 dage, ofte før. Det lover jeg.

Til sidst får I et link til jeres passwordbeskyttede galleri. Direkte fra galleriet kan I downloade de højt opløselige filer, som I kan bruge som I har lyst til. Nogle af jer vil måske lave prints til jeres forældre, og andre vil nok nøjes med at dele på de sociale medier. Her kan I se et helt galleri fra en gallafotografering.

Gallafotografering

Gallafotografering

Jeg håber I igennem denne artikel er blevet opmærksom på vigtigheden af at have en professionel fotograf til at tage jeres gallabilleder. Hvis I ringer eller skriver til mig, kan vi snakke videre om hvad I har brug for.

1 Comment On This Topic
 1. Nikolaj
  5 years ago

  Hej
  Jeg skriver fra ZBC Ringsted. Vi er i gang med at hente priser på fotos til vores galla.
  Vi bliver omkring 40-50 par.
  Prisen skal indholde still fotos til hvert par og billeder til spisningen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *